FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS

Funkcionális Tréning egy olyan edzésmódszer, amelynél a egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integráltan gyakoroltatjuk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban mozgatjuk, az egész testre kiterjesztve, ezáltal teljesítményük javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban működhetnek.
A tréninget saját testsúlyunkkal végezzük, de színesítjük, nehezíthetjük az edzést a Funkcionális Tréning eszközeivel (KETTLEBELL, MEDICIN LABDA, KÉZI SÚLYZÓ, SPARROBAG… ilyenkor gyorsan és arányosan fejlődnek izmaink, mint stabil alátámasztás estén –súlyzós gépek-, ezért azoknak is érdemes használni, akik rövid idő alatt szeretnének feszes, kidolgozott, szálkás izomzatot.) A funkcionális edzéstől izmosabb, erősebb, kitartóbb és rugalmasabb leszel. Az edzések alkalmasak izomnövelésre és zsírégetésre is egyaránt.

A funkcionális tréning sosem fog kimenni a divatból. Most is csak arról van szó, hogy elnevezték azt az edzést, ami mindig is létezett. Amint az emberek elkezdik látni a pozitív hatásait (anyagcsere-fokozás – ezáltal súlycsökkenés, intenzív szív- és érrendszeri edzés, javítja a testtartást, fejleszti az erőt, gyorsaságot, hajlékonyságot, izomellenállást, szív-és érrendszeri állóképességet) ráébrednek, hogy milyen jó úgy edzeni, hogy testileg, lelkileg elfáradunk és közben még jól is érezzük magunkat.

Óraadó:  Tarnai József | Terem:  Funkcionális

Nézd meg az órarendben!