KEMPO

kempo B4_n

Zen Bu Kan Kempo olyan kevert harcművészet, mely hatékonyan ötvözi a tradicionális és modern harcművészeti ágak technikáit, és egyesíti azokat egységes stílussá. Központi rendező elve a hatékonyság.
Technikai repertoárjában megtalálhatóak mind a pusztakezes (ütés,rúgás, dobás, földharc), mind pedig a fegyveres alaptechnikák. A stílus nagy hangsúlyt fektet az életszerű “utcai” önvédelem tanítására. Az edzéseken különösen fontos a tanulók fizikai állapotának és erőnlétének fejlesztése mellett, a mentális képzés és a jellemformálás.
Ereje – többel közt – a nyitottságában van, hiszen ennek köszönhetően kész a folyamatos fejlődésre.
Napjaink kedvelt küzdősportja az MMA, mely ötvözi az állóharcot a dobásküzdelemmel és a földharccal. A Zen Bu Kan Kempo a kezdetektől ezt tanítja, több, mint 20 évvel megelőzve a 90-es évektől közkedveltté váló MMA-t.

Geri Miklós
2007 óta foglalkozom a Zen Bu Kan Kempoval. Rögtön megfogott az stílus életszerűsége és hatékonysága.
2015. nyarán vizsgáztam első dan fokozatra. A kempo mellett folyamatosan képzem magam más harcművészetekben/küzdősportokban. Másfél évet boxoltam a KSI-ben, emellett folyamatosan gyakorlom a thai boxot és a brazil jiu-jitsut.
2010-ben Mestereimmel, Papp Valérral és Nagy Màtéval közösen megalapítottuk Egyesületünk gyermek szakosztályát, melynek működését és szakmai munkáját a kezdetektől koordinálom, de felnőtt edzéseken is találkozhatsz velem.
Gyermek edzéseimen szeretettel várok minden 6-14 év közötti gyermeket, aki szeretne egy vidám, barátságos csapat tagja lenni, ezzel együtt erősödni és keményedni.
“Megeddzük testünket és lelkünket egy szilárd, megrendíthetetlen jellemért”

Hollósi Csaba
Zen Bu Kan Kempo edző
Gyakorlatilag a sporton nőtten fel és azon nevelkedtem, mint más az anyatejen. A Zen Bu Kan Kempovan immár 11 éve foglalkozom. Számtalan fullkontakt küzdelemben és versenyen indultam a legkülönfélébb szabályrendszerekben (nagy és kiskesztyűs küzdelmek, pusztakezes küzdelem, földharc) itthon és külföldön egyaránt. Az így szerzett tapasztalataim képezik az edzéseim alapját.
A legfontosabb, amit mindig szem előtt tartok az életszerűség és hatékonyság. Nagy hangsúlyt fektetek az erő-állóképesség fejlesztésére, az életszerű, működő technikák gyakorlására. A ma oly divatos funkcionális edzések, már a nevük is sugallja, funkciójuk az, hogy felkészítsenek egy speciális terhelésre, ami nem más, mint a küzdelem, a Kempoban már kezdetektől fogva tetten érhető.
Fontos számomra a szakmaiság így a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Karán Sportedzői szakképesítést szereztem. A Kempo mellett foglalkozom Brazil Jitsuval és Muay thaial is, ezek mind az edzéseinket színesítik.
A célom nem az, hogy durva légy, hanem az, ha kell, tudd hogyan csináld!

Óraadók:  Hollósi Csaba – Geri Miklós – Papp Valér | Terem:  Funkcionális

Nézd meg az órarendben!