A strandszezon közeledtével egyre több embert foglalkoztat ez a kérdés. A férfiak kockás hasról álmodnak, míg a nők lapos hasra vágynak. Lássuk, mit érdemes tudni a hasizomról, annak edzéséről, és hogyan van a legtöbb esélyünk, hogy elérjük a kívánt eredményt!

Csakúgy, mint minden testtáj esetében, a has formálásában is fontos szerepet játszanak a genetikai adottságok. Ettől függetlenül persze vannak hatékony gyakorlatok, melyekkel sokat tehetsz azért, hogy elérd a kívánt kockás vagy lapos hasat.

Ahelyett, hogy elsősorban kifejezett gyakorlatokat ajánlanánk, a jelenlegi cikkben inkább magukat az ajánlott edzéstípusokat és a hasizmok fejlesztésének, láthatóvá tételének folyamatát szeretnénk bemutatni. A két legfontosabb edzéstípus a hagyományos hasizomedzés, valamint a kardiovaszkuláris edzés (kardióedzés).

A többi izomcsoporthoz hasonlóan a hasizmok is akkor válnak láthatóvá, ha edzéssel sikerül megnövelni őket, a fölötte elhelyezkedő zsír mértékét pedig csökkenteni. Ezt azonban alaposan megnehezíti, hogy a hasizmok éppen ott helyezkednek el, ahol a test a legtöbb zsírt felhalmozza.

A legtöbb ember ott rontja el a has edzését, hogy túl nagy hangsúlyt fektet a hagyományos hasizom gyakorlatokra, miközben kardiovaszkuláris edzéseket alig vagy szinte egyáltalán nem végeznek, pedig épp ez az, mely a leghatékonyabban eltünteti a zsírt, ezzel látványos eredményt adva a fárasztó edzésmunkának. A legtöbb lapos vagy kockás hasú ember „titka”, hogy komoly hangsúlyt fektet a kardióedzésekre is, ezzel alacsonyan tartva testzsír-százalékát.

Az egyik leghatékonyabb hasizom gyakorlat az egyszerű hasprés, mely főként az egyenes hasizmot, a hasi tájék fő izmát edzi. Ha sima talajon már könnyedén megy a gyakorlat, érdemes komolyabb kihívásként valamilyen mozgó felületen, például fitness labdán is megpróbálkozni velük.

Ha szeretnél többet megtudni a hasizom gyakorlatokról és mindent megtennél azért, hogy a lehető legjobban nézzél ki a strandon, látogass el hozzánk a B4 Fitnessbe! A XIII. kerületi konditeremben, a Dózsa György úton várunk a hét minden napján!

KategóriaEgyéb
Logo_footer 

Adatvédelmi irányelvek | ÁSZF | " Egy lépéssel mások előtt "